Avier igen – det blir rätt nu!

Avierna – igen.

Ännu en gång kommer vi ut med meddelande om avierna, och eftersom många har hört av sig. Här kommer vi med en förklaring.

För att göra en nästan ett års historia lite kortfattad.
Man kan säga att förvirring är total MEN efter detta kvartal har alla betalat enligt de som beslutades för ett år sedan.

Vi har gjort uträkningar på ett par av husen och här kan ni ta del av underlaget. Klicka och se.

Det har alltså inte skett någon höjning utan mer justeringar från tidigare, och eftersom Fastighetspartner gjort fel första kvartalet 2017 kommer merparten av justeringen detta nästkommande kvartal.

Dock finns det ett fel och det är förknippat med Måldomargatan som betalar 300 kr för mycket under detta budgetår. Det är ju 25 kr i månaden och kommer justeras eller ackumuleras till GA-2.

Läs gärna detta inlägg: Felaktiga avier


På stämman då vi beslutade om avgiften var det en ganska liten höjning på 165 kr/månaden, samtidigt flyttade vi 365 kr/månaden från HUS (det som var 2015 kr/månad) till underhållskontot.
Där hade vi redan 425 kr/månaden (425+165+365=955)
Hela underhållskontot är 955 kr/månaden.

Många undrar vad 530 kr är för något.

Av de 955 kr som beslutades för budgetåret har du betalt 425 kr men bara i 6 månader. Då blir det 530 kr i 6 månader som en retroaktiv kostnad tillsammans med de 955 kr, alltså 1485 kr.

Nya beloppet på HUS(Driftkostnad) 1650 kr/månad.


Fastighetspartner började kreditera de 365 kr i förfärlig förvirrade anda, men hade inte tagit in de nya beloppen. Dessa skulle justeras ”nästa halvår”.

Om någon undrar har vi lagt fantastiskt många timmar på att få till:

·         Nya texter på avierna

·         Rätt belopp

·         Beskrivning av retroaktiva belopp

Detta har varit galet frustrerande – hoppas på förståelse.