Flytta in-ut

Om du är nyinflyttad, är du varmt välkommen. Om du flyttar ut säger vi ”På återseende”.
Detta är till för dig som sålt eller köpt nytt hus och flytten börjar närma sig? Då är det mycket att tänka på. Vi har ställt samman en lista som avstyr ett flyttkaos.

Föreningsavgift
För att avgiftsavier skall komma rätt måste föreningen få in rätt information.  Om detta glöms kommer den som flyttar in, naturligtvis inte få några avier samtidigt som den som flyttar ut kommer att kanske krävas på betalning.
Det har visats sig mest praktiskt att en kopia på förstasidan på köpekontraktet, där alla uppgifter står, skickas in sidan till vår förvaltningspartner Bredablick på adressen: info@bblick.se

Detta är ett gemensamt åtagande men borde främst göras av den som flyttar ut, som har kontroll över föreningens rutiner.

Hemtelefon
Kontakta din telefonoperatör för flytt av ditt nummer. Hur snabbt flyttningen görs varierar hos de olika operatörerna men det är bra att vara ute en vecka i förväg. Priset för flytten varierar.

Bredband, TV och Telefoni-tjänster
Var ute i god tid! Här är ett gott råd att vara ute i extra god tid med såväl uppsägning som nytt abonnemang.
Bredbandsföretagen har generellt långa väntetider, och tjänster kan ha långa avtalstider. Kanske inflyttande vill överta utrustning eller avtal?

För att avropa de tjänster som ingår i månadsavgiften ber vi era kontakta Tele2 på gruppavtalsnummer 0775-171720

 

Hemförsäkring
Kolla dina flyttvillkor!
Kontakta ditt försäkringsbolag med fakta om det nya huset. Passa även på att fråga om dina villkor när du flyttar, t ex om något går sönder eller försvinner under flytten. Ska du flytta något av stort värde finns särskilda transportförsäkringar som bara gäller en viss tid.

El, (gas och vatten)
Läs av i nya huset också!
Säg upp gamla abonnemang och teckna nya. Gör slutavläsning sista dagen både i huset du flyttar från och det du flyttar till.

Sophämtning
Kontakta kommunen du flyttar till för att ordna med sophämtning. Gör det gärna ett par veckor före flytten. Tänk på att det ofta finns flera olika alternativ att välja mellan både vad gäller grad av service och storlek på kärl.

Adressändring
Automatisk folkbokföring!
För att anmäla din flytt kontakta Adressändring på telefonnummer 020-25 25 25 eller gå in på www.adressandring.se. Därmed får flera myndigheter din nya adress automatiskt. Bra att göra 1–2 veckor före flytten. De skickar ifyllda blanketter till gamla adressen i två exemplar som du returnerar till Adressändring och Skattemyndigheten.
Samtidigt som du gör din flyttanmälan blir du folkbokförd på nya adressen. Det är du skyldig till enligt lag eftersom det avgör i vilken kommun du ska betala skatt och var du ska rösta.
Tänk samtidigt på dina prenummerationer.

Eftersändning av post
Beställer du ingen eftersändning returneras din post automatiskt till avsändaren från den dagen som nya ägaren är skriven på din gamla adress.

Flyttkort
Kom ihåg dina vänner!
En tradition som avtagit, men i dag finns enkla möjligheter att skicka flyttkort, flytt-SMS och e-flyttkort utan kostnad.
Beställer du eftersändning av post får du förtryckta flyttkort med din nya adress.
På www.adressandring.se kan du också skicka ifyllda e-flyttkort och flytt-SMS till släkt och vänner.

Flyttfirma
Jämför priser!
Funderar du på att anlita en flyttfirma kan du få offerter via internet. Sök på ordet ”flytt” på nätet.
Flyttfirmorna tar betalt efter hur många personer som kommer. För en husflytt rekommenderas tre personer som bär möbler och flyttlådor. Ett riktpris för tre personer + flyttbil är 1 100–1 400 kronor/timme (2015).
Flyttföretaget ska lämna fast prisuppgift för uppdraget såvida inte annat avtalats.
Mervärdesskatt ska ingå i priset.

BOHAG 2000
Är du intresserad av allmänna bestämmelser för flyttning är Bohag 2000 en överenskommelse mellan Konsumentverket och Sveriges Möbeltransportörers Förbund, SMF, och Svenska Åkeriförbundet, SÅ (numera Sveriges Åkeriföretag).
På www.konsumentverket.se. hittar mer om Bohag 2000.

Flyttstädning
Kolla F-skattsedel!
Funderar du på att anlita någon som flyttstädar kan priserna variera från 25 till 45 kronor/m2 inkl. moms och fönsterputs.