Pågående och framtida elarbeten

Vi har tidigare informerat om att det pågår arbeten på Sadelgatan 6-8 för att byta el-servisledningarna in till respektive fastighet.
Nuvarande system med så kallade kedjeserviser är sårbart och det är därför vi ska få ett modernare system. 

Mölndals Energi hade inledningsvis tänkt att endast byta servisledningarna och låta nuvarande system med fasadmätarskåp på varannan fastighet vara kvar. Mölndals Energi har nu informerat styrelsen om att man istället har som förslag att alla fastigheter fortsättningsvis får sitt egna fasadmätarskåp.
Skåpen kommer inte vara delade med grannen som tidigare. Det innebär alltså att alla fastighetsägare kommer att ha ett fasadmätarskåp på sitt förråd, se exempel nedan.
Kostnaderna för denna ändring kommer att bekostas av Mölndals Energi.

Innan denna ändring sker behöver Mölndals Energi ett muntligt godkännande från alla fastighetsägare på Sadelgatan 6-8. Mölndals Energi kommer att kontakta fastighetsägarna med mer detaljerad information om vad som skall göras och när arbetet är tänkt att påbörjas m.m.

Då tanken är att samma ändring ska göras i hela området kommer samtliga fastighetsägare, allt eftersom arbetena sker på respektive gata, att behöva godkänna ändringen. Styrelsen har i dagsläget ingen information om när arbeten kommer att påbörjas på resterande gator.