Värmeanläggning del 3

En kort lägesuppdatering av Värmeanläggningen.

Som ni säkert vet, är bägge undercentralerna på upphällning, den ene är värre och är förmodligen ganska nära ett haveri.

Vi har nu..

Vi har tidigare resonerat kring en anläggning, i stället för två, som i princip halverar den nödvändiga nyinvesteringen och underhållskostnaden samtidigt som vi sparar in på nätkostnaden.
En ny och modern anläggning har dessutom en bättre avkylning som gör att man sparar in på flödesavgiften. Mölndal Energi, trodde inte att man sparar något alls på energikostnaden, detta kändes förvånande.

Styrelsen har beslutat att göra en inventering av föreningens värmesystem, för att få ett bra beslutsunderlag och en åtgärdslista.
Målet är att energieffektivisera systemet för att spara pengar genom en sänkt energiförbrukning så att föreningens värmekostnad skall bli mindre samtidigt som inomhusklimatet skall bli bättre.

Styrelsen har beslutat att låta företaget Nordiq AB, som är experter på den typ av system som vi har, utföra denna inventering och återkomma med ett systemförslag/åtgärdslista.
Läs om deras arbetsmetoder och idéer på www.nordiq.se

Vi har även varit i kontakt med Mölndal Stad för diskussion om eventuellt teknikhus, men har inget konkret att förmedla ännu.

Läs tidigare publicerat.

Vi återkommer.

2 reaktioner till “Värmeanläggning del 3”

 1. Hej!

  Jag har vid flera tillfällen erbjudit mig att hjälpa till med utredning av anläggningen och kontroll av Mölndals Energis förslag. Jag har som meddelats över 10 års erfarenhet av energieffektivisering i fastigheter och över 30 års erfarenhet av styrsystem för fastigheter. Dessutom kostar det inget.

  1. Hej Stig.

   Vi har tidigare svarat er– ” Tack för er intresse i frågan. Vi återkommer, då vi i dagsläget har en del saker att kontrollera, med bland annat Mölndal Energi.” Att det inte kostar något tackar vi för 🙂

   Ni har dock missuppfattat Mölndal Energis roll i detta!
   Någon kontroll utav något förslag från Mölndal Energi kan inte göras då vi aldrig fått något förslag från dem. Vi samlar in information om kostnader och effekter för att sedan göra en sammanställning, som i sin tur blir underlag som vi ska förmedla till alla medlemmar. Allas livs- och yrkeserfarenheter är då välkomna.
   Det vi däremot skulle uppskatta från er och andra medlemmar, men särskilt er då ni visat ett stort intresse, är att själv komma med förslag av olika slag för att kostnadseffektivisera vårt boende. Vi är i stort underhållsbehov men det är ingen sport att slänga ut massa pengar utan att det ska kostnadseffektivisera oss. ELLER?

   Med vänliga hälsningar

   Sahar A Olady

Kommentarer är stängda.